tisdag 25 september 2012

Älskar

Lush gör jag ju redan:-) Men nu bankar mitt hjärta extra för dem när de imorgon startar en kampanj tillsammans med Djurrättsalliansen:

HÖJ DIN TASS MOT PÄLS!!!

Så här skriver DA i sitt nyhetsbrev:

"Lush är ett företag som verkligen bryr sig om djur och miljön och för dem är det självklart att vända sig även mot päsindustrin. Med mottot " Djur ska få leva för sin egen skull och varken användas vid kosmetikatester eller för att tvingas bli detaljer på lyxkläder. Kort sagt: djur ska inte behöva lida och dö för människors fåfänga!" engagerar de sig nu mot pälsindustrin.

Det kommer säljas en icke-djurtestad tassformad tvål på Lush-butiker över hela Sverige där vinsten går till Djurrättsalliansen och vi hoppas att ni kan tänka er stödja vårt och Lush arbete mot päls genom att köpa den och sprida information till andra om den.

I butikerna kommer det även finnas både protestlistor och flygblad om pälsindustrin och inte nog med det! Lush gör sina skyltfönster till protestlistor och du kommer kunna besöka en butik, doppa din hand i röd färg och sätta ett avtryck på skyltfönstret."

Det är så sorgligt att Sverige som påstår sig vara en förbild när det gäller djurhållning tillåter sådant som andra länder i Europa förbjuder. Vi tillåter uppfödning för pälsproduktion och 1 miljon minkar dör varje år. De avlivas efter att ha levt under hemska förhållanden, tvingats äta av varandra, leva på varandra och inte få utlopp för sina naturliga beteenden. De har utvecklar tvångsbeteenden och många dör av stress. Vill du vara med och förändra??? Stå upp för de som inte kan själva???

GÅ TILL LUSH OCH STÖTTA GENOM ATT KÖPA EN TVÅL OCH SÄTT DIN HAND MOT RUTAN!Och några ord till dig som är tveksam till DA:s arbete?? Vad gör du själv för att förändra?
DA består av människor som vill göra skillnad. De arbetar för djurens rättigheter, de vägrar acceptera Sveriges dåliga djurskyddslagar, Det är lätt att döma ut människor men de som gör det har sällan ordentligt med information. Organisationer som arbetar mot förtryck, miljöförstöring, våld och liknande måste ibland ta obehagliga beslut och sticka ut hakan rejält - annars är det ingen som ser eller hör.
Nej, jag är djupt imponerad av alla människor som brinner och vågar stå upp för något och göra skillnad. Visst är du det också???

Det finns ingen ursäkt idag, 2012 för att bära päls eller använda det för att inreda hemma. Det är korkat och signalerar ytlighet i mina ögon. En person som bär päls bryr sig inte om djur, utan bara om hur hon/han ser ut.
Jag hoppas vi ses på Lush:-)

Höjer självklart också min tass!!!

Inga kommentarer: