söndag 18 december 2011

Cake Pops

Fanny kom hit i torsdags och hade med sig Cake Pops som hon gjort själv. Så himla söta!Vi satte genast igång med egen tillverkning. Vill ni se roliga bilder på Cake Pops så kolla in Bakerellas blog..herregud..
Fanny arrived here this thursday and she had made her own Cake Pops. SO sweet! Of course we had to do some more. If you wan´t to see more funny Cake Pops, check out Bakerellas blog..OMG...

Det är löjligt enkelt att göra dom,du behöver gamla kakor(eller nya..vi har ALDRIG gamla kakor hemma;), vi använde mjuk och hård pepparkaka, digestivekex, lussekatter, mariekex, ja det mesta funkar!

Mixa kakresterna med philadelpiaost och smaksättning. Vi mixade t.ex digestivekex, lemoncurd och philadelphiaost och popsen smakade cheesecake! Pröva dig fram till rätt konsistens, man kan köpa pinnar, strössel och massor av tillbehör på nätet men det funkar ju att knipsa en grillpinne i 3 delar också. Sedan rullar man dom i choklad och just det momentet är det svåra. Låt dom vila i kylen först med pinnen i, annars blir det jättesvårt. Sista momentet är att rulla i strössel och sedan stå i kylen i ett oasisblock.
Om man känner sig grymt motiverad kan man köpa ett specialanpassat ställ för flera hundra kronor men det går lika bra med oasis..Här kan du hitta onödigt material till dina Cake Pops. Jag gillar inte konstiga saker med syntetiska tillsatser för att det skall vara lättare att tillverka. Den här tårttrenden med konstverk som inte är goda att äta går inte hem hos oss. Nej, äkta vara kör vi bara! Annars kan man ju inte göra veganska Cake Pops och det gör vi förstås. Lite svårt med strösslet där men man kan färga in eget. Till veganska Cake Pops använder man Tofu Lines cream cheese istället och man kan göra hackad mandel  i socker i stekpannan så blir det som krokant...

Länka gärna och berätta om era egna Cake Pops! Jag är helt såld!!

4 kommentarer:

Tanja sa...

Yippie! min 10-åring ska ha party i mellandagarna. Risken är stor att sådana här skapelser kommer på bordet :D

ItaPita sa...

Visst e de roliga & lätta att göra =) hade dille på det oxå för ett tag sen.
Kram

Therese sa...

Så söta...och verkar lätta att göra!!!
God Jul och Gott Nytt År till dig!!!
Kram Therese

Cattis sa...

Detta måste jag testa nu! Ska skriva ner det jag behöver köpa!

Kramkram!