söndag 2 oktober 2011

Hejdlöst gott!

Fanny har varit här och hälsat på och då passade vi på att äta lite gott..hmm..ovanligt. Vi slog till med en kaka med recept av Jamie Oliver. En perfekt kaka för magen - inget mjöl eller bakpulver:) Den här kakan slog oss med häpnad, helt enkelt grymt god!!!


Plommon- och honungskaka

200 gr smör
100 gr strösocker (jag tog en 1/3 ljust muscovadosocker)
150 gr malda mandlar
3 msk honung av god kvalitét
1 vaniljstång, urskrapade frön
4 stora ekologiska vispade ägg
Plommon, urkärnade och delade ca 5 st beroende på storlek

Ugn 180 grader. Rör smör och socker poröst. Blanda i mandel, ägg, vaniljfrön och honung. Häll blandningen i en rejält smord kakform och tryck ned plommonen. Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Servera med grädde eller vaniljglass eller som vi hade:


Kanel- och äpplesorbet

1 dl socker (använd gärna Muscovadosocker eller råsocker för mer smak)
1/2 dl gelésocker
2 1/2 dl vatten eller färskpressad äpplejuice
2 1/2 dl mjölk
1 msk honung
2 kanelstänger
1 tsk kanel
1 finrivet äpple utan skal

Koka upp alltihop. Låt svalna. Sila blandningen och kör i glassmaskin i 30 minuter eller sätt in i frysen och ta ut och rör flera gånger under tiden.

Ruggigt gott:) och ja, jag väger mina ingredienser, blir mycket bättre då! Vi avnjöt detta till en enormt bra film som har varit i mina tankar hela natten och dagen. The Burning Plain. Kanbara säga att den måste ni se, så ruskigt bra, intelligent och välspelat. En riktigt bra film (eller bok) skall ju dröja sig kvar så att man går och funderar på personer och händelser och så var det här.
Ha en fortsatt bra söndag:)

Inga kommentarer: